El PROJECTE

Supercoopera, és un projecte per a dignificar l’accés a l’alimentació, a partir de tres pilars, l’autoorganització i participació directa de les persones que pateixen emergència alimentaria. L’accés a una alimentació saludable i equilibrada teixint complicitat amb la agroecologia del territori. I finalment, l’aprofitament alimentari. Un projecte que busca superar la cronificació de la pobresa alimentària i passar a ser part de la solució i, per tant, millorar la situació social de les persones i famílies participants.

HISTÒRIA

Fa uns anys es va crear Autogestió, per part de gent provinent de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisis (PAHC) de Sabadell. En aquell moment, i actualment, moltes famílies afectades no tenien els recursos necessaris per garantir el dret a l’alimentació, ja que prioritzaven el pagament del deute hipotecari. Per això, un grup de persones afectades va posar en marxa aquesta comissió que dona resposta a altres necessitats bàsiques.

El projecte ha anat evolucionant amb el temps. Els repartiments han augmentat en número, quantitat, qualitat i varietat d’aliments. S’ha ofert suport a les famílies i a l’hora fer-les part del projecte, per tal que sigui entre totes que abordem el problema de l’emergència alimentària.

El 2018, vam fer un pas endavant en el projecte per tal de millorar l’accés a l’alimentació i facilitar la participació dels membres.

Supercoopera passàvem de tenir una idea a mirar de posar-la a la pràctica. Després de presentar el projecte a l’ajuntament, vam aconseguir el finançament de Construïm Ciutat i això va significar un impuls important cap a la construcció d’un espai a la ciutat on la sobirania alimentària i el combat a l’emergència alimentària es posin al centre del debat polític.

El 2019. també vam rebre una empenta important al guanyar el Premi Les Baules, un programa de promoció i suport a nous projectes cooperatius especialitzats en el sector agroalimentari, especialment en l’aprofitament alimentari. Això ens va permetre constituir-nos com a cooperativa de consumidors i usuaris.

El 2020 hem fet la nostra primera producció de melmelada de mandarina, en col·laboració amb Espigoladors SCCL. Es ven a botigues agroecològiques a través de la nostra marca Sana i Estàlvia.